Par i skidbacken

Skidsemester i Alperna eller cityresa?

Jul och nyår närmar sig med stormsteg. Samtidigt är det nu under november hög tid att boka semester inför vintern. Men vilka trender syns och hur vill vi resa på semester under vintern 2022-2023? Till exempel har skidsemester i Alperna ökat rejält i popularitet. Hos Alpresor var det fullbokat till Alperna redan i början av november.

Solsemester som ett till alternativ

Hos Ticket är det cityresor som tagit ett rejält hopp i topplistan. London, Paris och Barcelona är tre städer som bokats mer än vanligt. Det kan också ses som en fortsättning på trenden som sågs redan under hösten, då många bokningar gjordes till Barcelona och Berlin. I oktober hade bokningarna till Barcelona ökat med 169 procent hos Ticket. En uppdämd reslust är troligtvis en bidragande faktor.

En vinter med sol och bad är förstås också en höjdare att se framemot för många. Det är uppenbart med de vintererbjudanden till Gran Canaria, Teneriffa och Thailand som kan ses hos exempelvis Ving.

Att välja snölandskap eller cityweekend för semester inför vintersäsongen 2022-2023.
Att välja snölandskap eller cityweekend inför semester under vintersäsongen 2022-2023.

Julbordsresor till Bad Gastein i Österrike

Under december kan vi börja se framemot julen och så sakteliga trappas festligheterna upp med julbord. För de som vill uppleva julbord i kombination med vintersport, så finns det också skidsemester med julbord i Bad Gastein i Österrike. Det är Alpresor som anordnar julbordsresor under december. Oavsett hur man väljer semester inför jul och nyår så är det hög tid att fundera närmare på om sol och bad eller skidåkning är årets recept för en kul semester under vintern.

Pussel! Kan du hitta skidorterna i Alperna?

Fler resetips

Bokning av tågresor inför påsken till Jämtland och Österrike.

Fler reser med Snälltåget till Bad Gastein och Zell am See.