Riddarholmen i Stockholm

Djurgårdsfärjan tog nytt rekord i antal resenärer per dag

I juni i år tog Djurgårdsfärjan nytt rekord med 33 345 resenärer under en dag. Det senaste rekordet från 2019 slogs därmed med nästan två tusen resenärer. Djurgårdsfärjan i Stockholm är också känd som pendelbåtslinje 82 och har funnits i 125 år. Läs mer här.

De senaste åren har pendelbåtslinjerna utökats och det finns nu tre permanenta linjer samt en linje som fortfarande utvärderas. Lustigt nog fanns en typ av kollektivtrafik redan på 1600-talet, då roddbåtar användes. Den första Djurgårdsfärjan sattes i trafik för att kunna erbjuda transport från Stadsgården till stadskärnan.

Fler nyheter

MTRX släpper fler biljetter inför förväntad hektisk sommar.

Kryssningar till Bornholm och Visby i sommar.

Charterresor från Karlstad Airport hela sommaren.