Götheborg av Sweden

Besök 1700-talsskeppet Götheborg of Sweden i Göteborg

I juni kommer Götheborg of Sweden lämna Göteborg för att segla till Asien för en expedition. Innan dess kommer nyfikna turister kunna besöka skeppet i Göteborg under stadsmässan 30 maj till 3 juli. Skeppet kommer vara ankrat vid Helsingörskajen under hela H22 City Expo.

– Att besöka Helsingborg och H22 City Expo känns som en fantastisk start på vår stora expedition till Asien. H22 City Expo, med fokus på hållbarhet och innovation, ligger helt i linje med vår målsättning för expeditionen att fungera som en plattform för handel, relationer och lösningar för en hållbar framtid. Det känns också otroligt roligt att kunna möta upp det stora intresse som vi såg för skeppet från Helsingborg och Skåne under seglingen till Stockholm förra året, säger Kristoffer Bennis, expeditionsledare för Götheborg of Sweden.

Det kommer också vara möjligt att anmäla intresse för att segla den första sträckan mellan Göteborg och Helsingborg, vilket beräknas ta cirka sju dagar för att testa skeppets seglingsförmågor.

Expeditionen till Asien under 2022-2023 har som destination Shanghai. Innan dess kommer fartyget passera Medelhavet under vintern 2022. Fartyget sjösattes 2003 och har även tidigare seglat rutten till Asien och tillbaka.

Foto: H22 City Expo.

Fler nyheter

Möjlig hektisk sommar leder till fler flygavgångar till Grekland och Turkiet.

Fler reser med FlixBux och FlixTrain.