Hand som håller golfboll

Träna putten hemma inför golfsäsongen med dessa tre tips

Snart är golfsäsongen här och golfentusiaster börjar känna spänningen inför årets golfäventyr! Men du kan börja träna din puttning redan nu! Kolla in de följande tre tipsen för att finslipa din puttning!

1. Börja med att putta en meter och använd endast din högra hand, d.v.s. enhandsputtning. Målet är att hålla banan rak och hela tiden ha ditt ansikte mot målet. På så vis kan du finslipa din skicklighet.

2. Träna din förmåga att justera kraften du puttar med. Lägg ett spelkort (hjärter ess, månne?) och försök att putta med precis så mycket kraft att golfbollen stannar på spelkortet. Den här avancerade putten hjälper dig att lära känna din kraft som du puttar med, och på så vis kunna justera med olika nivåer för att putta med precision.

3. Men hur står du egentligen? Hur du står när du puttar är oerhört viktigt. Pröva att sitta ned och sedan ställa dig upp med jämna mellanrum, anta din hållning för att putta och pröva en enkel rak putt med ett mål. Upprepa den här övningen flera gånger med några minuter mellan – Gör något annorlunda mellan puttningsövningarna för att på så sätt behöva memorera din hållning precis och förbättra din förmåga att anta den perfekta hållningen.