Gröna Lund i Stockholm

Besök Gröna Lund som blir en djurpark under 2021

Under 2021 kommer Gröna Lund i Stockholm få en ny roll för underhållning! Under det här året har det beslutats att parken ska fungera som en djurpark. Namnet på djurparken har ett förslag för tillfället, Gröna Lund Animal City Park.

– Vi har redan väldigt många fiskmåsar som huserar på våra tak och en och annan ekorre som springer fritt på området. Vi ser även över möjligheten att låna in andra spännande djur på sikt, så som hängbukssvin och hönor. Barn är ju så lättroade nu för tiden när de inte haft så mycket att göra under pandemiåret, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Kanske kommer Gröna Lund som är Sveriges äldsta tivoli med den här förändringen se ett förnyat intresse av temaparker i Sverige. Med begräsningarna som finns för nöjesparker för närvarande, kan en djurpark vara en möjlighet till turism på hemmaplan.