Skidåkare hoppar.

SkiStar såg ett stort intresse för Sälen under sportlovet

Inför påsken ser snöförhållandena toppen ut och skidåkning är helt klart en möjlighet för semestrande svenskar. SkiStar noterade också att många tar större ansvar när de bokar boende, då mindre boenden för 4-6 personer bokades mer.

– Vi ser fortsatt ett stort intresse i Sverige att besöka SkiStars destinationer i Sälen, Åre och Vemdalen och vi har ett normalt bokningsläge inför påskveckorna. Samtidigt gör inrese- och karantänsreglerna att vi har väldigt få utländska gäster i år och heller inga svenskar som kan åka till våra norska destinationer i Trysil och Hemsedal. Extra glädjande är dock att hittills har hela 88% av alla gäster på samtliga destinationer känt sig säkra och trygga när de besökt oss och vi gör allt vi kan för att det ska bli så även under påskhelgen, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

Företaget har också åtta viktiga tips för hur resenärer kan resa tryggt och skapa en mer säker vistelse på deras destinationer:

  1. Förboka skidhyra, skidskola och SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen för att undvika trängsel.
  2. Umgås bara med din familj eller i din sociala bubbla och planera er skiddag tillsammans, t ex tider för när och var du bl a äter lunch eftersom värmestugorna är stängda.
  3. Planera inköp och besök i butiker, räkna med längre kötider utomhus så klä på dig ordentligt och gå bara 1 person per sällskap/familj.
  4. Stanna hemma om du är sjuk och åk inte till fjällen om du har förkylningssymtom.
  5. Planera i förväg för hur du tar dig hem smittsäkert om du skulle bli sjuk
  6. Se också till att planera din resa till och från skidorten så att det också sker smittsäkert.
  7. Håll en stavlängds avstånd och följ SkiStars försiktighetsåtgärder på skidorten. I SkiStar-appen hittar du senaste nytt på skidorten och ställ gärna in push-notiser så att ingen viktig information missas.
  8. Håll dig uppdaterad kring smittoläget gällande covid-19 inför och under resan samt följ de allmänna råden och rekommendationerna från myndigheterna.

Pussel!

Testa dina kunskaper med ett pussel för svenska nationalparker.