Kayakpaddling och tältning

Semester i Kosterhavets nationalpark är en höjdare för en naturupplevelse

Vad sägs om en semester ute i naturen till våren eller sommaren? Kosterhavets nationalpark är ett välkänt område för att njuta av havet och det finns också riktigt gott om utrymme för att inte trängas med andra turister.

Kanotpaddling i Kosterhavet är ett annorlunda och äventyrligt sätt att spendera några sommardagar under semestern. Mellan Ramsö och Ursholmen i södra delen av nationalparken och Saltholmen norröver finns flera öar att kryssa mellan och upptäcka. En stor fördel är att du kan kombinera en båtsemester med camping.

Kosteröarna ligger en bit från Strömstad och Kosterfjorden är toppen för de som vill åka på båtsemester, eller varför inte paddling. Det är möjligt att resa dit med egen båt eller passagerarbåt. Mer information om hur du tar dig till Kosterhavet hittar du på vastsverige.com.

För tillfället så är rekommendationen att man ska undvika icke nödvändiga resor. Samtidigt bör resenärer tänka på att resa på ett smittskyddssäkert sätt. Nationalparkens huvudentré är stängd för närvarande. Läs mer om reserestriktioner på Folkhälsomyndighetens hemsida, samt regional information på krisinformation.se.