Maspalomas på Gran Canaria

Pensionärer vill ut och resa igen

Det är Ving som noterat att många bokningar inför kommande vintern 2021-2022 har ökat. De som är 65 år och äldre har bokat 30% fler resor än i fjol samma period föregående år.

Den största ökningen har noterats bland de som är 50-64 år gamla, med en 40% ökning av bokningar.

När det gäller resmålen som pensionärer vill resa till är det främst Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa som lockar mest för solsemester.

– I takt med att fler blir vaccinerade ökar lusten att åter upptäcka världen och boka resor, både bland familjer och äldre. Till vintern ser vi särskilt en ökning i ålderskategorierna 50-64 år samt bland seniorerna, 65+.Efter ett år där många inte har rest ser vi också ett tydligt mönster att många har sparat och nu vill unna sig lite extra. Från att allt fler unnar sig ett bättre rum och ett finare hotell till att många bokar in en riktig drömsemester där man vill uppleva resmål på sin bucketlist, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.