Fjord på Grönland

Upplev Grönland med webbinarier

Det kan vara svårt att resa på semester numera, men det betyder inte att du inte kan upptäcka nya platser digitalt. Grönlandsresor hjälper nu nyfikna svenskar att uppleva Grönland och andra platser via webbinarier. Grönland är den största ön du kan besöka i världen, och ligger mellan Island, Kanada och Nordpolen. Ön har en rik natur och den grönländska inlandsisen utgör hela 10 procent av världens färskvattensreserv.

Mikael Grönvik som är ägare av Grönlandsresor kommenterar intresset av resor till Grönland

– Angående Covid så är det svårt att sia om hur det blir, allt bygger på hur pandemin lugnar ner sig till sommaren.Vi märker dock en ökad efterfrågan, många är sugna på att återigen komma iväg att resa. Det finns ett uppdämt behov av resande och de som fått resor framflyttade från förra året gör att det blir stor åtgång på platserna. På utvalda avgångar så har vi fri avbokning om resan bokas upp senast i februari.

Vissa föredrag har redan hållits men de är inspelade och finns tillgängliga via Grönlandsresor hemsida (se nedan). Schemat är som följande för samtliga webbinarier, inklusive Grönland:

  • 3 februari 11:00 – Island (Disa Johannsdottir)
  • 10 februari 14:00 – Färöarna (Alexandra Widl)
  • 11 februari 19:00 – Kryssning på Svalbard, en resa till Vitön (Mikael Grönvik)
  • 17 februari 14:00 – Möjligheter på Svalbard och Alexandras gruppresa dit i juli (Alexandra Widl)
  • 18 februari 19:00 – Antarktis med Sydgeorgien (Mikael Grönvik)
  • 24 februari 14:00 – Grönland (Monica Larsson)
  • 3 mars 14:00 – Hurtigruten Norge (Alexandra Widl)

Du kan se de inspelade webbinarierna via YouTube. Du kan också hitta resepaketen till Grönland här.

För naturentusiaster är det också intressant at Grönlandsresor har vandringsresor för de som vill campa såväl för de som vill bo mer bekvämt. För fiskeentusiaster finns det dessutom härliga vatten för arktisk röding.