Badhus och swimmingpool

Solterapi lockar fler svenskar

Nu i dessa prövande tider för turistnäringen är det utmanande att locka semestrande svenskar till resmål och resor. I Kalmar Badhus har en intressant trend noterats efter en ombyggnad som ledde till en inkludering av Sunwell solrum ”Koh Phanang” – Antalet besökare ökade med över 100%.

– Sunwell solsystem blir ett härligt komplement, främst i anslutning till relax- och spaavdelningar, men även intill pooler när man vill koppla av i värmande solsken efter aktiviteter i badlandet, säger Mirka Storm, försäljningsansvarig för Sunwell.

Så det ser ut som att solterapi kan vara en metod att hitta lite ljus i tillvaron och slappna av. Mirka fortsätter

– Ljusterapi faller under skattefri friskvård godkänd av Skatteverket. Vi fick höra från våra kunder att solterapi som skattefri friskvård är en bra affärsmöjlighet då den kan erbjudas i relax- och spaavdelningar till besökare som annars kanske inte skulle komma.