Slalomåkare

SkiStar Winter Games i Lindvallen

Sälenparallellen har i år 50 anmälda lag vilket kan jämföras med i fjol då 32 lag deltog. Så det är nu en ökning inför årets tävling 2-4 april. Under de senaste åren har SkiSar Winter Games utvecklats till att bli en årlig mötesplats för de som gillar alpin skidåkning. En anledning till att evenemanget blivit så populärt är att stjärnorna i svenska alpina landslaget deltar i tävlingarna.

– Vårt mål är att ständigt utveckla SkiStar Winter Games och erbjuda barn och ungdomar tävlingar i världsklass. Vi fortsätter nu med att förbättra program och aktiviteter så att alla som deltar ska känna skidglädje och gemenskap oavsett ålder eller resultat. Tillsammans med arrangörsklubbarna, Svenska Skidförbundet och samarbetspartners vill vi erbjuda tävlingar och kringaktiviteter som inspirerar fler barn och ungdomar till ett aktivt och livslångt alpint intresse, säger Fredrik Rydén, eventansvarig SkiStar.

Lindvallen ligger i Sälen, Norrland och har 42 km backar för skidåkare och snowboard entusiaster. Det finns 49 liftar och hela anläggningen ligger vid Hemfjället och Sälfjället. Det som gör skidanläggningen extra tillgänglig är att det finns backar för nybörjare och mer avancerade skid- och snowboardåkare.

Foto: SkiStar