Champagne och bubbelbad

Pröva på Apollos soloresor

Sverige har många singlar som vill åka på semester solo. Det är en trend som Apollo tagit hänsyn till, speciellt då företagets senaste Sifo-undersökning visade att en tredjedel av svenska befolkningen kan tänka sig att åka på soloresa. Undersökningen genomfördes i maj 2019 och 1000 personer tillfrågades om deras senaste semesterresa.

Men samtidigt som denna högst intressanta trend syns är det också uppenbart att det fortfarande finns en del hinder för de som vill åka på solosemester. Det finns helt enkelt inte så många researrangörer som anordnar soloresor.

– Det märks tydligt i resebeteende att vi svenskar blir allt mer modiga, äventyrliga och självständiga. Inte för att man vill vara ensam, utan snarare för att man på egenhand vill upptäcka nya miljöer, människor och kulturer. Vid lansering av soloresorna förra våren var responsen överväldigande positiv, folk verkade ha väntat på något sådant och reorna bokades snabbt upp, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Apollo Sports Solo är nu möjligt att boka och resorna går till Fuerteventura och träningshotellet La Pared. Där kan man vänta sig surfning, yoga, fest och avkoppling. Det här initiativet med solosemester är alltså starkt förknippat med sport och aktiv semester, vilket bör få sportiga soloresenärer att lyfta på ögonbrynen.

Foto: Apollo