Sol, skog och väg

FlixBus väljer grön energi för sina gröna bussar runtom i Europa

Nu kan du åka buss med insikten om att du reser grönt på riktigt! Flixbus introducerar solpaneler på bussar för sträckorna Dortmund-London via Eindhoven, Antwerpen, Bruges och Calais. Tack vare solpanelerna minskar koldioxidutsläppen och upp till 7% av resans dieselförbrukning sparas. För närvarande kommer bussarna med solpaneler resa två gånger i veckan från Dortmund till London.

Det är tack vare ett samarbete mellan FlixBus och TRAILAR som initiativet blivit verklighet. TRAILAR är ett brittiskt företag som har innovativa transportlösningar.

Peter Ahlgren som är VD för FlixBux i Sverige kommenterar det spännande initiativet – Pilotprojektet med solpaneler är bara ett av många klimatinitiativ som FlixBus bedriver. Baserat på de första resultaten i Benelux kommer vi att utvärdera i vilken utsträckning FlixBus kan utvidga projektet och om det kan bli aktuellt för flera marknader – kanske även Sverige. Vi tycker att det är jätteroligt att ta tillvara på förnybara resurser och välkomnar stora som små framsteg som gör bussen ännu miljövänligare