Skidspår och solnedgång

Åk till Storhogna för snösäker vintersemester!

Nu är mars nästan här och många vill åka på skidsemester. Men frågan om var det finns snö är ett typiskt samtalsämne. I Storhogna vid kalfjället är det ingen tvekan om huruvida det kommer finnas snö – På grund av läget vid kalfjället har man nästan alltid snö där. Krister Hallberg som är sportchef på Storhogna Högfjällshotell & Spa kommenterar

– Storhogna Högfjällshotell & Spa med sitt läge vid kalfjället är unikt på så sätt att vi nästan alltid har gott om snö. Det beror på att Klövsjöfjällen där Storhogna ligger är de första fjäll som nederbördsområdena möter om de kommer ifrån öster eller söder och därför släpper nederbördsmolnen sin snö här i Storhogna, berättar Krister.

Under påsken går skidtävlingen ”Åk en mil och vinn en bil” av stapeln. Över 2000 deltagare kommer då tävla om en bil. Det är femte året i rad som skidtävlingen hålls.

Storhognas Högfjällspår är helt avgiftsfritt vilket gör det till en riktigt populär destination för skidåkare.