Sol, skog och väg

Att göra som många andra och resa med buss under höstlovet

I år är buss en reseform som många väljer. Hos Flixbus har man noterat 50% fler bokningar inför höstlovet jämfört med i fjol. Samtidigt har företaget ökat antalet bussturer med cirka 60%, så enligt konceptet om tillgång och efterfrågan kan det konstateras att alltfler väljer att resa med buss.

Jelena Jovanovic som är PR Manager Nordics på Flixbus kommenterar

– Det finns fortfarande avgångar tillgängliga på de flesta relationer. För att ta del av de billigaste priserna rekommenderar vi att vara ute i så god tid som möjligt. Vi använder ett dynamisk prissättningssystem och då belönas god framförhållning med de bästa priserna.

Flixbus har blivit alltmer känt sista åren då man erbjuder förmånliga priser för bussresor genom hela Europa. Då buss är ett mer miljövänligt val än bil och flyg är ökat bussresande också en trend som går hand i hand med ökad miljömedvetenhet. Jelena fortsätter

– Bokningstrycket för årets höstlov visar en fortsättning på trenden att allt färre väljer bil och flyg för sina resor. Vi är glada att kunna välkomna resenärerna ombord och erbjuda ett miljövänligt, bekvämt och prisvärt transportalternativ.