Mysig strand på Mallorca

Var reste vi under augusti?

Så här när sommaren börjar närma sig sitt slut kan vi se tydliga mönster när det gäller solsemestrar under augusti.

Hos Ticket var Grekland bland vinnarna, med Kreta högst i topplistan över bokningar för avresa under augusti. Strax efter kom Palma de Mallorca, inte heller det så oväntat. Däremot ser vi Split i Kroatien på femte plats, så det är klart att Kroatien är ett riktigt alternativ för solsemester under augusti månad.

Katarina Daniels som är PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor kommenterar

– Det som dock är intressant är att det är storstäderna som ökar mest. Amsterdam ökar med nästan 73 procent och Paris med drygt 10 procent. Så, flest svenskar åker till en sandstrand men storstäderna är de resmål som ökar kraftigast

Hos Resia noterar man också trenden med storstadssemester. Prag toppade bokningarna under hela sommaren, vilket också inkluderar augusti och september. Strax efter Prag kommer Barcelona och Malaga, den sistnämnda staden blir alltmer intressant för soltörstiga svenskar. Vad gäller charterdestinationer ser Resia också hur Palma de Mallorca leder under augusti såväl som september.