Vikingadrama i Birka.

Stockholms skärgård lockar under sommartider

Kryssningar i Stockholms skärgård har länge varit ett säkert tips för en semester på hemmaplan. Hos Strömma ser man också hur intresset håller i sig hos semestrande svenskar. Det är ett enkelt och avslappnat sätt att få ett avbrott från vardagen.

Även utländska turister upptäcker Skärgården alltmer. Martin Durnik som är Head of Sales på Strömma kommenterar utvecklingen

– De utländska turisterna fortsätter att öka och här är det mer sightseeingturer med både båt och buss som ökar. Alla Strömmas skärgårdsturer som erbjuder matkryssningar, mat som lagas ombord på båtarna, ökar också.

Bokningstrycket är ungefär detsamma som i fjol. Men vilka kryssningar är det som står ut i popularitet? Martin nämner vinnarna i sommar

– Den mest populära skärgårdskryssningen i sommar är Lilla Skärgårdsturen med guide, Båttur till Fjäderholmarna samt Båttur till Drottningholm. Vi ser också ett starkt ökat intresse att besöka Birka Vikingastaden i Mälaren med båt. Han fortsätter

– Generellt ser vi att sommarsäsongen förlängs inför varje år och då är det främst de sydeuropeiska turisterna som gärna kommer i augusti för att uppleva svenska sommar.

Jag tackar Strömma för kryssningstipsen. För att hitta din favoritkryssning, ta gärna en titt hos Strömma.