Östano kryssning med Strömma

Skärgården fortsätter locka semestrande svenskar

Under sommaren såg Strömma att intresset ökade för kryssningar i Skärgården. Utländska turister prövar också gärna på att kryssa i Skärgården. Även om det är ungefär samma antal personer som valde att åka på kryssning i Skärgården som i fjol, så är det viktigt att tänka på att vädret ger en ledtråd om intresset. Martin Durnik på Strömma kommenterar

– Det [antalet resande] ligger på ungefär samma nivå som förra sommaren hittills, men då ska man komma ihåg att förra sommaren bjöd på fantastiskt väder hela sommaren och blev en rekordsommar på många sätt också i antalet skärgårdsresenärer.

Men vilka kryssningar är det som de flesta vill pröva på? Det visar sig att den absolut mest populära skärgårdskryssningen i sommar varit Lilla Skärgårdsturen med guide. Näst efter kommer de två kryssningarna Båttur till Fjäderholmarna samt Båttur till Drottningholm.

Martin kommenterar också hur sommarsäsongen är lite föränderlig varje år

– Generellt ser vi att sommarsäsongen förlängs inför varje år och då är det främst de sydeuropeiska turisterna som gärna kommer i augusti för att uppleva svenska sommar.

Det är alltså ett tips för de som vill förlänga sommarkänslan – Ta en titt på aktuella kryssningar i Skärgården innan semesterdagarna tagit slut. En weekend i Stockholm med skärgårdskryssning kan hjälpa till att avrunda sommaren på ett trevligt sätt.