Semestra hemma i Sverige? Ja men såklart

När Swebus tog fram statistik över hur populariteten med utlandsresor visade det sig att semesterresor hemma i Sverige ökat med 10 procent sedan 2014 fram till 2016. Statistiken var specialbeställd via HUI. Med 80% av semesterresor hemma i Sverige visar det sig att svensken själv är en viktig kund för svenska turistnäringen.

I samma veva gjorde Swebus en egen enkätundersökning med över 1100 Swebus-resenärer. Även i denna undersökningen visade det sig att semester hemma i Sverige på sommaren ligger oss varmt om hjärtat. Framförallt är det Stockhol, Göteborg, Gotland, Västkusten och Skåne som lockar.

– De stora resebolagen pumpar ut information och tidningarna skriver gärna om exotiska resmål. Men det ger en en skev bild av svenskarnas sommar, för 83 procent av våra fritidsresor är hemma i Sverige, säger Swebus kommunikationschef Christel Grip.

[ad#ad-article]