Medelhavet eller Alperna?

Det är den tiden på året då många reser till medelhavet för att lapa sol. Men samtidigt är det en ny trend som kommer start. Nu väljer allt fler att resa till Alperna istället för stranden, som Alpresor noterat.
-Högsommarvärmen i Sverige tycks inte har påverkat efterfrågan av alpresor. Vi har sett ett tydligt trendbrott de senaste åren att allt fler väljer Alperna även på sommaren. Troligtvis söker fler svenskar efter en aktiv och hälsosam semester med mycket aktivitet, god mat och umgänge, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

Framförallt är det vandringsresor och temaresor med yoga som säljer bäst, med en 21% ökning jämfört med 2017.
-Intresset för vår populäraste sommardestination Bad Gastein fortsätter. Hittills har vi ökat med 10 procent mot föregående år. Även vår sommarnyhet Cervinia, Italien lockar många nya resenärer som söker efter spektakulära vandringar i kombination med toppmodernt boende på vårt nybyggda hotell, Hotel Marmore, avslutar Niclas Helgesson.