Magisk natt i Paris

En weekend med kaféer i Paris

Sedan 1800-talet har Paris varit synonymt med ett imponerande kaféliv. Redan då, för över tvåhundra år sedan strosade människor omkring mellan kaféer och umgicks på uteserveringar samtidigt som de observerade stadslivet. Ska du till Paris så är kafélivet något som måste upplevas några dagar i sträck för att verkligen förstå sig på den parisiska kulturen. Den bästa upplevelsen är att besöka kaféer och strosa runt längs de avenyer som finns i överflöd i Paris.

Café de la Paix

Det här stället har en toppen utsikt över Place de l’Opera och är ett kafé med klass, alltså en höjdpunkt för den som vill leva ut lite under sitt kafébesök. Kaféet designades av Charles Garnier som också designade operahuset Garnier. Med sådana kända namn förknipppade med kafét är det inte svårt att förstå hur det förtjänat beskrivningar som lyxigt och stilrent.

Les Deux Magots

Startade redan 1813 och har alltså funnits i snart 200 år. Förutom kaféverksamheten säljer man också förpackningar med té, kaffe och choklad. Les Deux Magots hittar du på 170, Boulevard Saint-Germain.

Café de Flore

Sedan 1890 har Café de Flore haft sin plats i Paris historia och är idag något av ett historiskt mminnesmärke, mycket tack vare alla de franska artister och författare som tillbringat sina fikastunder här. Kaféet finns på 172, Boulevard Saint-Germain.

Café Le Bastille

Här är du inte begränsad till fika utan kan äta lunch och middag om lusten faller på. Den törstige besökaren gör rätt i att titta närmare på listan över viner, en rätt skaplig lista att välja från. Kaféet hittas på 8, Place de la Bastille 75012, Paris.

Skribent: Paul M