Saxofonkille på scen

Jazzfestival i Göteborg

Saxofonkille på scen

Vill du ha en bra anledning att dra till Göteborg för en minisemester? Jamen då är jazzfestivalen 16 till 19 augusti ett ypperligt tillfälle att åka till kuststaden i väster. Det är Elena Wolay som arrangerar festivalen och jazzveckans program kommer innehålla en mix av olika jazzgenrer.

Förvänta dig experimentell jazz med krautrock. Dessutom kommer svenska hjältar inom jazzvärlden rocka loss. Däribland Rigmor Gustafsson som uppträder med Lisebergsorkestern. Hon är känd för den grammis hon fick för bästa jazzskiva. Hon har också tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris.

Claire Martin som är en av Europas främsta jazzsångerska kommer uppträda och hylla Ella Fitzgerald. Ella som är känd som Queen of Jazz eller Lady Ella, satte sin prägel på jazzmusiken under flera decennier.

[ad#ad-article]

– Festivalen Jazz Är Farligt på Liseberg kittlar åter igen subgenrer och blir en hyllning och en present med fri entré till alla som kämpar för det smala och fria kulturlivet i smått och stort men framförallt för alla, kommenterar Elena Wolay.