Kryssningsdäck

Alltfler väljer kryssning inför sommaren 2017

Det är många som börjat lägga märke till kryssningar som reseform under sommaren. Hos Resia har antalet bokningar ökat med 20 procent jämfört med förra året.
– I år ser vi en kraftig ökning på medelhavskryssningar. Efterfrågan från barnfamiljer blir allt större och så kallade generationsresor till sjöss är en riktigt stor trend just nu. Många tycker att en kryssning är lika enkel som en charterresa. Skillnaden är att man får uppleva mycket mer och att man får se en ny destination varje dag, berättar Lars Olsson som är marknadschef på Cruise Market. Cruise Market är en del av Resia Travel Group.
Det mest populära kryssningarna i Medelhavet är som följer:

  1. MSC Meraviglia – Marseille, Malta och Sicilien (Avresa från Barcelona)
  2. Freedom of the Seas – Rom, Toscana och Marseille (Avresa från Barcelona)
  3. Norwegian Epic – Rom, Cannes och Neapel (Avresa från Barcelona)
  4. Costa Diadema – Mallorca, Toscana och Rom (Avresa från Barcelona)
  5. MSC Poesia – Aten, Mykonos och Dubrovnik (avresa från Venedig)

Hos Resia ser man också att en anledning till det ökade intresset är bekvämligheten. Så fort du kommit ombord fartyget och kommit tillrätta i din hytt kan du avnjuta resten av semestern ombord och möjligtvis gå iland vid olika städer. Det är numera också enklare att hitta kryssningar som inte kostar skjortan. Allt sammantaget pekar på att kryssningar kommer fortsätta växa i popularitet.