Midsommar

Friluftsliv i Jämtland lockar alltfler utländska turister

Sammanlagt ökade turismen till Jämtland med 4% under 2016. Totalt var det över 2,9 miljoner gästnätter (hotell, vandrarhem, stugbyar och campingar) i Jämtland. Under december var det en markant ökning vad gäller brittiska turister. De flesta som besöker naturen i Jämtland är intresserade av skidåkning, vandring, cykling och fiske.
Anne Adsten, turismutvecklare Jämtland Härjedalen Turism, kommenterar utvecklingen
– Det som lockar britterna är vår svenska livsstil, maten och att en vintersemester i Jämtland Härjedalen bjuder på så mycket mer än bara skidåkning. Även när vi tittar på den brittiska marknaden i helhet så ser vi en markant ökning under 2016 som tyder på att den brittiska marknaden ser oss som en intressant region att resa till. Det ska bli spännande att se hur utvecklingen för vintersäsongen 2016/17 fortsätter.