En vecka tills Åre Ski Test Weekend öppnar

Nu är det bara en vecka kvar tills du kan pröva på ny utrustning för skidåkning och snowboarding. Mellan 8-11 december kommer över 40 varumärken visas upp nya produkter, självfallet genom att pröva dem i backen. Med årets lovande snömängd i fjällen kan Åreskutan öppna upp för skidåkare och snowboardfantaster tidigare än vanligt.
Niclas Sjögren Berg som är destinationschef på SkiStar i Åre berättar om premiärhelgen och vad som kan väntas.
– I år vågar jag lova att vår stora premiärhelg med det klassiska, återkommande skid- och snowboardtestet kommer att erbjuda fantastiska förutsättningar för skidåkning. Om väder och vind är med oss så öppnar vi rekordtidigt både Hummelliften och Gondolen vilket innebär 890 fallhöjdsmeter skidåkning. Som vanligt drar också nöjeslivet igång denna helg som lockar både lokala och tillresta skidfantaster.
Se aktuell status för liftar och snö här.