Poreč i Kroatien

Gör som många andra, hyr semesterhus i Kroatien eller Spanien sommaren 2017

De senaste åren har trenden varit tydlig. Svensken vill i allt längre utsträckning hyra semesterhus och slippa charterpaket. Den trenden har NOVASOL följt och nu ser företaget att under sommaren 2017 är Kroatien och Spanien heta destinationer.
Vi vill inte längre ha allting serverat och planerat in i minsta detalj. I ett semesterhus får man en mer genuin upplevelse av resmålet och man kan bestämma själv hur man vill spendera tiden. Det är ju det som många längtar efter i dag, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef på NOVASOL.
Tidigare har Sverige legat i topp när det gäller att hyra semesterhus men nu ser svensken bortom riksgränsen och då är det Kroatien och Spanien som lockar mest. Om man jämför priserna med till exempel Frankrike så är det tydligt att både Kroatien och Spanien kan konkurrera med lägre priser.
– Spanien har alltid legat varmt om hjärtat hos många svenskar och under de senaste åren har nu även Kroatien blivit en favorit när det gäller att hyra hus. Vi kan se att många svenskar väljer fina hus med pool i Kroatien. Det är mer prisvärt än till exempel Franska Rivieran, säger Torbjörn Fredman.

Topplistan i fjol och i år

Topp tre i Spanien 2016:

  1. Andalusien (Malaga, Granada, Cadiz)
  2. Valencia (Alicante och Valencia)
  3. Balearerna

Topp tre i Spanien 2017:

  1. Andalusien
  2. Balearerna
  3. Valencia