Sök lugn och ro i fjällen i sommar

Alltfler väljer att koppla av i fjällen under sommartider. Även under sommartider går det att kombinera sport och aktiviteter med naturupplevelser i fjällen. Cykling och forspaddling är två aktiviteter som många vill pröva på. För de de som är intresserade av yoga kan fjällyoga vara en intressant variant. Linda Wasell på Jämtland Härjedalen Turism kommenterar fjällens popularitet under sommaren
– Under semestern vill man aktivera sig men även koppla av och njuta av att bara vara. Hälsotrenden håller i sig men fokuset går alltmer mot en helhet där målet är att återvända till jobbet stark och välmående. Vår fantastiska natur i kombination med ett mycket stort aktivitetsutbud ger verkligen något för både kropp och själ.
Det finns allt som allt 17000 sjöar samt 2800 km älvar och åar i Jämtland, så någon brist på variation råder inte. Samtidigt ska det noteras att då vinterturister väljer att åka till specifika destinationer, så vill sommarturister i Jämtland resa runt och delta i flera evenemang.