Resor till solen i augusti

Sommaren stegar framåt och många har redan rest söderöver för att lapa sol. Men vilka alternativ finns det för resor till solen i augusti för de som sparar semesterdagarna till slutet av sommaren? Vi har hört oss för med flera researrangörer och noterat vilka trender som gäller för augusti i år.

Grekland lockar alltjämnt

Hos Detur är det Kreta som står ut som favorit. Staffan Jansson som är Sales & Marketing Manager lägger till
– Sedan drar naturligtvis också de större orterna Agii Apostoli, Platanias mfl som många redan känner till. Den stora nyheten för oss är ju att vi nu flyger direkt från Arlanda, Landvetter, Sundsvall och Skellefteå under augusti månad till Chania på Kreta.
I mångt och mycket är det Grekland som gäller för företagets kunder. Barnfamiljer har flera ställen i Grekland som passar dem, vlket Staffan kommenterar.
– För par är Chania mest intressant med stränder utanför staden, medan Agii Apostoli kan vara bättre för barnfamiljer med stränder som ligger i laguner och är mer skyddade mot väder och vind. I allmänhet är Kalabrien, Almeria och Costa del Luz mest populärt för barnfamiljer. Singlar och par väljer oftast att resa till Madeira, Azorerna och Jersey. När det gäller prisutveckling för resor till Kreta brukar priserna sjunka när skolsäsongen början.

Intresset för Turkiet svalnar

Sunweb har sänkt sina priser rejält för resor till Turkiet. Detta även fast resmålen ligger på Turkiets syd- och sydvästkust som inte täcks av UD:s avrådan. Andreas Holmander som är Market Manager på Sunweb lägger till
– Utökas denna till några av våra destinationer och är aktuell 10 dagar innan avresan avbeställer man självklart sin resa kostnadsfritt in till sin avresa.
Han nämner också att resor till Kreta i Grekland också är prisvärda i sommar.

Spanien i topp med Kroatien strax därefter

Ticket ser att Spanien ligger i topp vad gäller bokningar, tillsammans med Grekland och Kroatien. Det kan bero på att färre vill åka till Turkiet på grund av politiska läget där.
Karin Ahlstedt som är PR- och kommunikationsansvarig lägger till
– En del som varit i Grekland och Spanien tycker att Kroatien är spännande med klapperstensstränder, kristallklart vatten och härlig atmosfär.
Så det kan tänkas att Kroatien nu konkurrerar med Grekland om svenskens semesterpengar under sommarmånaderna.

Skräddarsydda resor till Bali

Lotta de Viciola på KILROY Sweden berättar lite om företagets skräddarsydda resor.
– Det som är väldigt efterfrågat av våra kunder för resor från augusti och framåt är Bali. Surfa, dyka, yoga och uppleva allt det Bali har att erbjuda är extremt populärt. Mojosurf och Lapoint surfcamp är några av de leverantörer vi bokar med på plats.
– Våra säsonger är för det mestadels lika år efter år. Det är högsäsong för Bali mellan juni-september för världens turister.
Lapoints surfcamp är framtaget för åldersgruppen 18-25 år och är speciellt designat för de som vill lära känna nya människor samtidigt som det ges en chans att lära sig vågsurfa. Lotta beskriver närmare
– Man har även tillgång brädor under hela dagen om det inte skulle räcka med 2 sessions per dag. Canggu är ett nytt område på Bali ca 1 timme från Kutas intensiva turiststråk. Det har boomat de sista åren och området slutar inte att växa med softa restauranger, caféer, barer och bra shopping.