Heta ställen i Spanien i sommar

Hos Ving är det uppenbart att Spanien åter igen hör till favoritresemålen i sommar.
Anna Hagberg kommenterar trenden
– Både Mallorca och även Gran Canaria är populärt i sommar, men även fastlandet med Málaga i spetsen är hett eftertraktat bland svenskarna.
Hos Ving är det framförallt familjehotellen Sunwing Family Resorts i Alcudia och Cala Bona och vuxenhotellen Sunprime Hotels i Playa de Palma och Cala d’Or som har flest bokningar, men trycket på Mallorca överlag är högt i sommar med många fullbokade hotell som följd. Anna kommenterar ökningen av bokningarna.
– Vad gäller våra reguljärflygspaketerade resor så är ökningen ca 30 procent för sensommaren om man jämför med samma tid i fjol. Främst är det Málaga och Costa del Sol som lockar, men även Mallorca och Costa Blanca.
Men vad är det som har lett till denna markanta ökning av bokningar till Spanien? Det hänger ihop med Turkiet, som Anna påpekar
– Just till den här sommaren har efterfrågan på Turkiet minskat, vilket har lett till volymminskningar dit. Det gynnar i sin tur Spanien dit många istället väljer att resa. Delvis beror ökning på grund av det, men Spanien är alltid ett populärt turistland och i synnerhet Mallorca som toppar listan över våra största sommardestinationer.

Men det är inte bara Mallorca som lockar. Malaga är också en höjdare.
– Málaga är dock ett populärt resmål året runt med ett härligt klimat, såväl för golfare som soldyrkare. Staden Málaga har också fått ett uppsving senaste åren då det satsats mycket på exempelvis kultur i staden. Under våren har Málaga ökat med 100 procent jämfört med förra året, så det finns definitivt ett intresse för Costa del Sol.

Så det kan tänkas att Malaga kommer upp som samtalsämne under kafferasterna efter sommaren. Då Spanien ofta förknippas med Barcelona och Mallorca är intresset för Malaga en frisk fläkt, speciellt med tanke på fokus på historia och kultursevärdheter i stan.