Strand

Kreta, Korfu eller Rhodos – Lapa sol i Grekland

Grekland är en återkommande favorit för svenskens solsemester under sommartider. Men vilka platser är mer populära, vi tittar närmare på Kreta, Korfu och Rhodos för att se deras fördelar och nackdelar.

Fritidsresor noterar att Rhodos och Kreta lockar mest bland solsugna svenskar i sommar.
– Intresset för Grekland har inför i sommar varit oerhört stort rent generellt. Resenärer som reser med de stora arrangörerna känner sig trygga och det grekiska ekonomiska läget som ju varit känt länge har inte påverkat resebokningarna alls, säger Jim Hofverberg som är Internal Communication Executive på Fritidsresor.
Rhodos har ett rikt utbud av sportaktiviteter som lockar till sig mer aktiva resenärer. Kreta är mer av en destination för par och det finns ett stort antal stränder längs kusten som man kan leta sig fram till på egen hand.
– Alla tre öarna är rätt allsidiga och Fritidsresor har ju hotell som passar alla olika smakriktningar och önskemål på alla öarna. Det finns i princip alla former av aktiviteter på alla tre öarna, men Korfu är den som är mest begränsad. Snorkling är lite si och så med i Medelhavet över lag så man måste snarare ut på riktiga dyk om man vill se något. Hotell av klass finns på alla tre öarna – men Kreta är den ö som har störst utbud, kommenterar Jim.

Korfu nyhet hos Ving

Hos Ving ser man att intresset för solresor till Grekland har ökat med 15% sedan i fjol. Både Kreta och Rhodos är storfavoriter i utbudet av Greklandresor. Båda är främst för barnfamiljer med flera familjehotell i serien Sunwing Family Resorts. Det finns också hotell för par, då kallade Sunprime Hotels som också har träningsmöjligheter som gym och vattengympa.
Anna Hagberg som är pressinformatör på Ving kommenterar
– Förutom våra egna Sunwing- och Sunprimehotell kan vi erbjuda allt från budgethotell till lyxresorts med All Inclusive på dessa öar. Det finns med andra ord något för alla. På Kreta har vi hela 14 resmål och 170 hotell att välja mellan och på Rhodos 10 resmål med 88 hotell.
Korfu, som är en nyhet hos oss denna sommar, är ett något mindre resmål i vårt Greklandsprogram, men även här finns många hotell av olika karaktär att välja mellan. Allt efter tycke och smak.
Korfu är inte lika hett på svenskens önskelista över solsemester i Grekland. Men även där finns flera hotell och all inclusive – anläggningar.

Skribent: Paul-Christian Markovski