Nu vet vi hur svensken dricksar på semestern

Många har åsikter om hur man ska dricksa när man är ute och reser och besöker restauranger och barer. Men vad är det för trend egentligen? I vissa länder är dricks inräknad i priset och i andra länder kan det vara olämpligt, rent av oartigt att dricksa.
– Att ge dricks på resan kan göra även den mest resvane lite nervös för att göra fel. Därför är det inte konstigt att middagar på restaurang är det tillfälle då svenskar oftast ger dricks utomlands. Många är vana att göra det i Sverige också, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.
Nu har Ticket Privatresor gjort en undersökning för att se vad som råder när svensken ska till att dricksa. Det kom då fram att endast 14% uppgav att de aldrig ger dricks. Samtidigt brukar 12% av de tillfrågade ge dricks vid utcheckning från hotell eller till guider. Se nedan för topplistan.

Topplistan – Hur vi dricksar

Servering vid middag, 64 procent
Hotell, för service som städning, bärhjälp, 42 procent
Taxi, 40 procent
Servering vid lunch, 26 procent
Hotell vid utcheckning, 12 procent
Guider, 12 procent
Servering vid frukost, 8 procent
Hotell, vid incheckning, 2 procent