Mallorca eller Menorca – Vi listar några skillnader

Som bekant vill många svenskar till Mallorca i Spanien under sommaren. Mallorca har blivit ett begrepp bland många och det förknippas med familjesemester sedan flera årtionden. Men vad sägs om att resa till grannön Menorca? Och vad är egentligen skillnaderna mellan dessa två öar? För det första så är Mallorca den större ön och ligger mellan Ibiza och Menorca.

Mallorca har ett livligare uteliv än Menorca som har en mer avslappnad atmosfär. På Mallorca hittar du också fler stränder men de är oftast fulla av turister. Jämför det med de mindre bukterna på Menorca som lämpar sig för isolerade och avslappnade dagar i mindre sällskap. För de som är intresserade av dykning bjuder Menorca på synlighet ända ner till 30 meter under havsytan.

För den som vill uppleva ett bubblande nattliv är det staden Palma på Mallorca som gäller. Staden visar tecken på livlig turism överallt men dess vita sandstränder och nattklubbar är värda ett eller flera besök.