Kryssning hett i sommar

Inför sommaren 2015 stod det klart att kryssningsresor är hett eftertraktat. När Ticket Privatresor räknade efter kunde man se att antalet bokningar av kryssningar ökade med 22 procent jämfört med 2014. Samma bokningsstatistik indikerar också att de flesta väljer att börja kryssningen från Venedig, följt av Rom och Barcelona.

Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor, kommenterar trenden
– Det har blivit coolt att kryssa. Resenärer i alla åldrar har upptäckt att det är häftigt att ha hotellrummet med sig och vakna upp i en ny hamn nästan varje dag. Dessutom är det ett mycket prisvärt sätt att uppleva mycket på en och samma resa, då till exempel fantastisk mat och underhållning oftast ingår i priset.

Topplista över avreseorter

  1. Venedig
  2. Rom
  3. Barcelona
  4. Fort Lauderdale
  5. Bergen
  6. Kirkenes
  7. Miami
  8. Köpenhamn
  9. Tromsö
  10. Trondheim