Fler vill åka på träningsresor

I år märks en ökning av intresset för träningsresor hos Apollo Sports. Under första hälften av året har antalet bokningar ökat med 133% jämfört med samma period i fjol. Den riktigt heta sportanläggningen är Playitas på Fuerteventura, som har 34% fler bokningar än året innan.

Träningsresor växer och det finns ett varierat utbud på marknaden, med teman som yoga, cykling, crossfit och golf, för att nämna ett fåtal. Det är helt klart att många vill hålla sig aktiva på semestern.

Men det är inte bara vanliga motionärer som väljer att åka till Fuerteventura och sporta loss på semestern. Flera elitidrottare åker dit för att träna.

– Semester är för allt fler inte längre enbart liktydligt med att slappa och slöa. För många är det ett tillfälle att verkligen få tid att träna och man ser det som en viktig del av semestern, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

 

Topplistan för sportanläggningar ser ut som följer:

  1. Playitas, Fuerteventura
  2. Levante, Rhodos
  3. Cavo Spada Deluxe & Spa, Kreta
  4. Thanyapura, Phuket
  5. Liveaboard, Turkiet