Besök Nordens största matfestival i september

Mellan 4-6 september hålls matfestivalen FOOD i Aaarhus i Danmark. Där kommer det erbjudas både mat och dryck för smakprovning. Lokala matproducenter kommer finnas på plats för direktkontakt med nyfikna besökare. När FOOD hölls 2014 kom 30000 besökare så förväntningarna är höga inför årets matfestival.

Exempel på inslag under festivalen

Då fokus är på nordisk mat blir det mycket fisk och information om hur den fångas, transporteras och naturligtvis lagas. Du kan också förvänta dig en hel del mejeriprodukter, så för dig som gillar ost kommer nog ostprovning vara spännande.
I år är den stora nyheten ett område som dediceras till nya trender inom matlagning. Nya och gamla tekniker kommer presenteras i en salig blandning för att visa besökare vad som händer på den nordiska matlagningsscenen.

Foto: Anna Overholdt