Semester med träning lockar inför sommaren

Enligt Vings resepanel ville hälften av de tillfrågade kombinera semester med träning. Cirka 4200 personer deltog i undersökningen om träningsresor och resultatet visar att många vill kombinera en sund livsstil med resor. I dagsläget har Ving ungefär 10 resepaket som inkluderar träningsformer som crossfit, dans, cykling och triathlon. Magdalena Öhrn som är informationschef på Ving berättar om resepaketen
– Träning är något som många ägnar sig åt idag och vill fortsätta med under sin semester. Vårt mål är att 50 procent av alla gäster ska hitta sitt sätt att bli mer aktiva under semesterresan antingen genom egen träning på våra egna Sunwing och Sunprime hotell eller genom renodlade träningsresor med Ving.
Intresset för vårens och sommarens träningsresor är enormt. Anna Hagberg på Ving kommenterar
– Av de träningsresor som vi arrangerar så är vårens och försommarens resor i stort sett fullbokade. Höstens träningsresor med samarbetspartners har vi nyligen släppt upp till försäljning, men där bokar det redan på bra vilket indikerar på att även dessa kommer att blir fullbokade under de närmaste månaderna.
I första hand är det Vings charterresor i kombination med träningsutbud som lockar. Anna fortsätter
– På våra egna vuxen- och familjehotell, Sunprime Hotels och Sunwing Resorts, har vi gym och SATS-klasser och det är också där många passar på att träna. Inför sommarsäsongen toppar då destinationer som Mallorca, Turkiet, Rhodos och Kreta.

Resultatet från Vings resepanel ser ut som följer:
Topp 5: Vad skulle locka dig att åka på en träningsresa?
1. En rolig kombination av semester och träning (46 procent)
2. En annorlunda semester med fokus på bara mig och min hälsa (27 procent)
3. Annat (16 procent)
4. Att jag kan utveckla och utmana mig själv i min träning (6 procent)
5. Att bli peppad av andra deltagare (5 procent)

Fotograf: Magnus Tegsten