Simmare

Vänta lite nu..! Träna på semestern?

Semester förknippas oftast med lata dagar på en strand, drink i hand, lapa sol och lyssna till vågornas brus. Det är iallafall en vanlig association, men se upp, för numera är träning hett även under semestern. Istället för att bli förvånad när vänner och bekanta berättar om hur de kom i form på en karibisk strand, läs vidare för att se vilka aktiviteter och sporter som erbjuds och i vilken form.

Ving samarbetar med Sats

Vi pratar med Magdalena Öhrn på Ving, som har ett samarbete med Sats för alla Sunwing och Sunprime hotell. På dessa hotell finns instruktörer som utbildats hos Sats. Ett konkret exempel på var man kan hitta kombinationen träning och semester är Rhodos. Magdalena berättar
– På Rhodos, Sunwing Kallithea Beach finns det massor att välja mellan om du känner för att träna under semestern. I vårt fitnesscenter erbjuder vi ett varierat träningsutbud för alla
smaker med duktiga, SATS-utbildade instruktörer. SatsCore, SatsYoga, CrossTraining, SatsPowerStep, Champs, FLX och LEGSolution är bara några exempel. Missa inte heller möjligheten att träna tillsammans förälder och barn på våra pass Fitness Together. På hotellområdet finns det även minigolf, flera fotbolls-, volleyboll- och tennisbanor och i poolen kan du delta i olika vattensporter eller vår populära vattenaerobics. Gillar du golf finns det en fin bana ca 15 kilometer från hotellet.
Det är således en rejäl bredd på utbudet för den som vill anstränga sig på semestern. Med ett sådant urval är det också svårare för latmaskar att klaga på att just ”deras” sport inte finns tillgänglig. Allt bådar gott för att kunna komma tillbaka från semestern i bättre form än vid avresa.
Magdalena fortsätter att beskriva hur promenader och vattengympa är mest populärt. I en kundundersökning framtagen av Ving visade det sig att av fem alternativ var promenader och vattengympa mer uppskattat än styrketräning och jogging. Under våren 2014 hölls också ett Triathlon på Mallorca, arrangerat av Ving.

 

Solresor satsar på 40 plussare och mer

Solresor har också flera träningsteman, med de mest eftertraktade Kom i form, 40+ och Styrka & kondition. Ett antal träningsresor går av stapeln från november till maj 2015. I urvalet hittar vi bland annat Yoga, styrka och kondition på platser som Gran Canaria och Madeira. Det som står ut i urvalet är PT, personlig träning, där resenären får råd av en personlig tränare som anpassar intensitet och övningar efter individen. Pauline Berndtsson på Solresor kommenterar företagets satsningar på träningsresor
– Vi har flera olika teman. Kom i Form, 40+ samt Styrka & Kondition är extra populära. Även PT i grupp och de nya löparresorna har visat sig populära. Jag tror att det speglar hur vi tränar hemma där alltfler springer och tränar med PT.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.