Zoning – Ingen panik, alla generationer på en gång!

Numera är det en vanlig trend att större sällskap väljer att resa på semester tillsammans, mer speciellt är det ofta olika generationer som reser tillsammans, det som kallas 3G-resandet. Som bekant vill olika generationer semestra på olika sätt. Även om man gärna vill semestra tillsammans, till exempel som familj med far- och morföräldrar med på resan, så är det olika önskemål som behöver tillgodoses för de olika generationerna. Det är här som zoning kommer in i bilden, hotellanläggninagar som indelats efter intresse och ålder.
Vi tittar närmare på ett konkret exempel hos Fritidsresor, som har utvecklat Sensatori, ett koncepthotell med olika zoner för de olika resenärernas önskemål. Dessa hotell är femstjärniga och ligger vid havet. Vi frågar Marie Malmros på Fritidsresor om konceptet.
– Det är egentligen en fristående trend, men den förekommer på större anläggningar som ofta erbjuder någon form av helpension eller All Inclusive (som Sensatori, exempelvis).
Genom att dela in hotellet i olika delar med väl definierade syften kan olika generationer hitta förströelse som passar just dem, så som stora pooler med olika delar för såväl lugnt badande som barnpool, eller varför inte spa och wellness för vuxna.
Under sommaren 2012 är det Sensatori Atlantica Resort på Kreta som är mest bokat, medan det inför vintern är Sensatori Palacio de Isora på Teneriffa som tar ledningen (se nedan).

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.