Air China satsar på fler resande till Sverige

Den svenska marknaden blir allt viktigare för Kina, något som också påverkar hur många kineser väljer att åka på semester. Därför har Air China nu utökat trafiken mellan Beijing och Stockholm med en ny Airbus 330.
– Inte minst det kulturella och individuella utbytet mellan Sverige och Kina är fortfarande i sin linda. Den satsning Air China gör visar på en övertygelse att detta är på väg att förändras, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.
Air China är det enda flygbolaget i Kina som trafikerar sträckan Kina – Norden, något som gjorts sedan 1988, samma år som bolaget bildades.
– Den skandinaviska marknaden är av yttersta vikt för Air China, och vi är väldigt glada att kunna erbjuda daliga avgångar mellan Stockholm – Beijing med vår nya Airbus A330-200. Vår uppgraderade service bidrar till den helhetsupplevelse vi alltid strävar efter att ge våra passagerare oavsett om de är privat- eller affärsresenärer, säger Markus Yan, General Manager Air China Scandinavia and Finland.