Stena Line noterar stort antal bokningar till fotbolls-EM

Det är nu cirka tre veckor kvar till fotbolls-EM i Polen. Stena Line har noterat att bokningarna till Polen ökat med mer än 100% jämfört med samma säsong i fjol.
– Vi tror att enkelheten att ta sig till Polen gör att många fotbollsentusiaster ser ett tillfälle i att uppleva festen på plats vare sig man har matchbiljett eller inte. Dessutom anser många att Troimiajsto är lite av EM:s huvudstadstad. Inte minst med anledning av att de regerande världsmästarna Spanien kommer att spela samtliga av sina gruppspelsmatcher i området, säger Tony Michaelsen, linjechef på Stena Lines linje mellan Karlskrona och Gdynia.
De som annars åker på semester till Polen har mycket att se framemot när fotbolls-EM hålls i Polen, även efter att mästerskapet är över, då det framöver satsas mycket på turism i Polen.
– Fotbolls-EM är ett gyllene tillfälle för Polen att en gång för alla visa hur prisvärt landet är, något som många svenskar än i dag inte vet. Landet har en blomstrande ekonomi och ett utbud av shopping, nattliv och kultur som många gånger överträffar många andra populära semesterorter i Europa, säger Tony Michaelsen.