Pröva pilgrimscykling till Santiago de Compostela

Vanligtvis brukar resenärer gå längs pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien. Från en mängd olika länder har folk kommit till Spanien just för att vandra längs leden. Men nu börjar Prima Travel anordna en pilgrimscykling längs vandringsleden istället.
– Vi ser att våra resenärer gärna vill vill uppleva den traditionella pilgrimsleden på ett nytt sätt. Cykeln är ett både trevligt och bekvämt sätt att färdas där man samtidigt har tid att njuta av omgivningarna, säger Johan Magnusson, VD på Prima Travel.
Cykelturen börjar i León och hela färden är cirka 30 mil lång vilket innebär ungefär en vecka på cykelsadeln. För att göra cykelturen lite bekvämare ska man inte behöva bära alltför mycket bagage själv.
– Alla hotell är förbokade och vi har det lite extra lyxigt med en följebil som fraktar bagaget och servar med reservdelar och vatten, säger Johan Magnusson.