Smålands Turism satsar mer på sportfiske

Med en ny broschyr hoppas man på Smålands Turism kunna locka till sig fler turister i sommar. Fiske i norra Småland är attraktivt med dess stora sjöar och mindre bäckar. Det är kort och gott ett bret utbud för olika typer av fiske. Där finns såklart gädda, abborre och gös.
– Outdoor, det vill säga naturanknutna aktiviteter, tillhör våra mest tydliga småländska identiteter och är ett affärsområde vi långsiktigt arbetar för att utveckla, förklarar VD Lena Larsson vid Smålands Turism AB.
Den nya broschyren ”Fiskeresan” innehåller information om fiskearter med en översiktskarta, samt utbud av paketresor.
– Här i länet har vi ett otroligt varierat fiske och vi kan erbjuda en stor bredd på fiskeupplevelser. Så våra förhoppningar kring satsningen på fisketurism är långtgående, avslutar Lena Larsson.