SJ 3000 sätts i trafik

Nu sätts det nya snabbtåget SJ 3000 i trafik. De första turerna går mellan Stockholm och Sundsvall på måndagen den 6 februari. I fortsättningen blir det tre avgångar dagligen på samma sträcka med det nya snabbtåget.
– Resenärerna får tillgång till ett bekvämt, modernt och driftsäkert tåg. Det finns gott om benutrymme och plats för bagaget och bistron är specialgjord för att möta dagens kundkrav. Det nya tåget är särskilt anpassat till funktionshindrade resenärer med modern rullstolslyft, extra rullstolsplatser, breda gångar och rymliga toaletter, säger Elisabeth Lindgren, SJ:s kommunikationsdirektör.
Till en början är det fyra tågset med fyra vagnar vardera som sätts i trafik. Syftet är nu att det nya snabbtåget ska ersätta dubbeldäckarna mellan Stockholm och Sundsvall, men det kommer senare gå SJ 3000 mellan Stockholm och Östersund.