SAS lanserar WiFi ombord på flyget

SAS lanserar nu SASWiFi ombord på sina flygplan, vilket ska tillåta uppkoppling till Internet med en vanlig GSM-telefon. Till en början kommer tjänsten erbjudas gratis till alla passagerare. De första flygplanen som ska utrustas med SASWiFi är 737-800, och allra först är det inrikesflyget i Norge som kommer utrustas med WiFi.
– Vi försöker alltid hitta innovativa sätt att förbättra flygupplevelsen för våra kunder. Vi är därför glada att nu kunna erbjuda WiFi tjänster via bredband och samtidigt också GSM telefoni och trådlös underhållning, som vi vet är mycket efterfrågat av våra kunder”, säger Robin Kamark, kommersiell chef på SAS.
Han fortsätter
– Vi har valt en leverantör som har lång erfarenhet av att leverera in-flight entertainment system och vi är säkra på att det varit ett bra strategiskt val.
Uppkopplingen kommer vara på 12 Mbit/sekund, som delas av passagerarna ombord.