Nattåg till Härjedalen under vintern

Under vintern är det åter igen möjligt att ta nattåg till Härjedalen. Efter många års planerande har Destination Vemdalen tagit steget och kan börja erbjuda komfortabla resor från södra Sverige till Härjedalen.
– Det var länge sedan sist men nu rullar äntligen nattågen på den anrika Inlandsbanan. Vi tror att tåget återigen ska komma att spela en betydande roll för Härjedalens turismutveckling. Den äldre generationen minns säkert de stora ankomsterna med turister till Sveg, Röjan, Vemdalen och Hede. Det är både miljömedvetenheten, resekomforten och reseeffektiviteten som gör att satsningen återigen fått liv och att det är en marknadsfördel att kunna transportera större volymer långvägagäster till Härjedalsfjällen, säger Peter Ekholm, projektledare kommunikationer, Destination Vemdalen.
Man räknar på så sätt med att detta ska leda till ökad turism. Under årets vintersäsong kommer det endast erbjudas nattåg under en vecka men inför vintersäsongen 2012-2013 planeras samarbete med fler tågoperatörer för att öka antalet ligg- och sovvagnar.
– Tåget kommer att innebära en rejäl komforthöjning för våra långväga gäster från södra Sverige. Det öppnar också upp tillgängligheten för Vemdalen på en ny marknad, säger Torgny Svensson, på SkiStar Vemdalen.