Weekend i Tallinn

En helg i Tallinn med uteliv och god mat är en god idé för snabbt och enkelt semestrande utomlands. Den estniska huvudstaden har ett flertal mysiga gränder och de två gamla städerna inom Tallinn lyckas lugna de flesta stressiga resenärer. De främsta intressena där är katedralen Alexander Nevsky och områdena längs stadsmuren som obemärkt ringlar sig fram mellan gamla kvarter.

Färja till Tallinn

Det går att ta sig med färja till Tallinn från Stockholm för riktigt attraktiva priser. När det gäller boende så rekommenderas de som ligger i och omkring de gamla stadsdelarna eller vid marknaden i centrum. För dig som vill bo lite mer bekvämt är hotellet Telegraf i gamla stadsdelen en höjdare, där det ofta spelas livemusik och dessutom finns spa.

Resepaket till Tallinn

Hitta din resa till Tallinn med boende i gamla stadsdelarna och upplev staden med medeltidsatmosfär.

Maten som minns

Glöm inte att pröva på det estniska köket, som Pannkoogid, en pannkaka som liknar crepes och serveras med lingonsylt. Eller de storartade frukostmåltiderna som är riktigt viktig i Estland. Där serveras olika typer av bröd, ostar och skinka, allt ackomponjerat av en god kaffe. Nog är frukost en av de viktigaste måltiderna alltid.