Romantisk weekend i vinter

Det är hög tid att tänka på julfriden som snart ska infinna sig. Men det är inte alltid så lätt att ta det lugnt under juletid. För par som letar ett avbrott från vardagen kan en romantisk weekend utomlands vara svaret, speciellt med den uppsjö av weekend erbjudanden som finns. Vi tipsar här om Amsterdam, Budapest och Prag samt romantiska aktiviteter som passar under vintermörkret.

Upplysta Prag med dess flod Vltava

Gå omkring i gamla stadsdelarna och trilla in på någon av restaurangerna med interiör som påminner om medeltid. Nöj er inte bara med att Karlsbron utan gå över den och in i området kring Mala strana, den lilla sidan, där man kan hitta stånd som säljer rostade mandlar och självklart små pittoreska kaféer. Man kan få en rätt billig weekend i Prag om man väljer mat och boende med omsorg.

En av höjdpunkterna i Prag är alla kanalkryssningar som finns. Gå ner till kajen där kanalbåtarna står uppradade och välj en båt som faller er i smaken. Här finns allt från jazzkryssningar till kortare sightseeingturer med mat och dryck att köpa ombord.
Under kvällstid är Prag upplyst på många ställen och det är väl värt att strosa omkring för att fånga några magiska ögonblick med kameran. Titta speciellt på belysningen mot slottet och det gamla torget där den astronomiska klockan står.

Irra omkring längs kanalerna i Amsterdam

Gå omkring i de många gränderna och låt er själva irra omkring, det finns en mängd med mysiga kaféer och restauranger i Amsterdam.
Glöm inte att göra ett besök på blomstermarknaden Bloemenmarkt som alltid sprudlar av alla färger från de blommor som säljs där.
För att få en rejäl utsikt över Amsterdam rekommenderas ett besök i Westerkerk som är det högsta tornet i Amsterdam.
Om ni vill vila ögonen på något vackert förutom partnern så kan ni besöka Van Gogh – muséet där 200 målningar finns på utställning.

Spa weekend i Budapest

Budapest är staden som är känd för spa som Gellertbadet, Király och Széchenyi. Om ni vill slappna av med klass görs det bäst på spa och då är Budapest staden med det mest imponerande utbudet. Där finns både klassiska och turkiska bad och massagebehandlingar varvas med bad och olika vattenbehandlingar.
Ta en paus från alla vattenkurer emellanåt med en promenad i staden och se ut över floden Donau mellan stadsdelarna Buda och Pest.

Skribent: Paul-Christian Markovski