Koppla av med spa och relaxa i Budapest

Spakulturen växer och Budapest är ett riktigt hett ställe för den som söker avkoppling med spa. Pröva varma bad eller varför inte bad med stigande eller fallande temperaturer. En annan höjdare är undervattensmassage som utförs med exempelvis hudborstning eller bubbelbad.

Gellertbadet är riktigt stort och har flera inrättningar för skönhets- och relaxbehandlingar. Det finns pooler både utomhus och inomhus, med varierande temperaturer för den kräsne. Något att testa är någon typ av vattenterapi som bygger på användning av kallt och varmt vatten för att hjälpa mot både stress och diverse krämpor som ryggont. Gellertbadet ligger vid Kelenhegyi ut 3-4.

Szécsénybadet byggdes några år tidigare än Gellertbadet och är så pass stor att anläggningen kan mäta sig med de största i Europa. Hit går många som bor i området och atmosfären är lite mindre turistartad. Det finns över 10 pooler och du kan hitta behandlingar som lerinpackningar, ångbastu och torrbastu. Szécsénybadet hittar du vid Állatkerti körut 11.

Vi rekommenderar också ett besök på det turkiska badet Királybadet som härstammar ända från 1500-talet. Arkitekturen är hisnande och det stora rummet är utformat som en kupol där solljuset strilar in från flera öppningar. Här hittar du också fotmassage, ångbad, bastu och matbuffet om du stannar tillräckligt länge för att bli hungrig.