Många väljer Turkiet för solsemester sommaren 2012

Turkiet har fortfarande en toppranking bland svenskar som planerar solsemester för sommaren, nu speciellt inför sommarne 2012. Bokningar till Bodrumhalvön växer mycket snabbt hos Fritidsresor som introducerade resmålet under sommaren i fjol. Det nya Blue Village Bodrum är researrangörens tredje hotellanläggning i Turkiet. Under sommaren 2012 kommer man också flyga till Turkiet från 15 olika flygplatser i Sverige, vilket kommer förenkla avsevärt för de som vill åka från regioner lite längre från storstäderna.

Bodrum är en hamnstad som har mindre badstränder utspridda runtom hamnen. I staden finns också en gammal borg, S:t Petrus som härstammar från 1400-talet. Utöver sol och bad kan man åka på skärgårdskryssningar och nattlivet längs bargatan i staden är livligt.
– Ökningen beror till stor del på vårt nya Blue Village. Framför allt barnfamiljerna vill vara ute i god tid för att säkra de bästa anläggningarna. Familjeaktiviteter, klubbar och skandinavisktalande kompisar är viktigt, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.