Ekolyxresor gör sitt intåg på marknaden

Ecospheres börjar i samarbete med Resia erbjuda exolyxresor på svenska marknaden för nöjesresor. Fokus kommer vara lyx i samband med otillgängliga platser i närhet till natur. Samtidigt ska man fokusera på att själva resepaketen är utarbetade med ett ekonlogiskt och hållbarhetsperspektiv.
– Förutom en passion för att vara med och bidra till en bättre värld genom ett mer ansvarsfullt resande, såg vi att det fanns en stor efterfrågan på resor där man som resenär kan vara aktiv och bidra på ett positivt sätt. Vi upptäckte också att det fanns få aktörer på den svenska marknaden som kunde erbjuda detta säger Ulrika Löfdahl, VD och grundare på Ecospheres.se.

För att klassificera resorna kommer Ecospheres använda olika kategorier, som Berg & Hav, Safari & Vildmark och Öken & Oas, för att nämna ett urval.